ادله ای کوتاه بر برتری شرعی سیاهی چادر
🛑ادله ای کوتاه بر برتری شرعی سیاهی چادر
🚫یکی از هجوم ها برعلیه حجاب برتر که رنگ دینی داردآنست که می گویند:در اسلام لباس مشکی کراهت دارد،در نتیجه چادر مشکی هم کراهت دارد.
♦️قبل از پاسخ به این شبهه،توجه به این نکته مهم ضروریست:
1. چادر در اسلام بدین جهت توصیه شد که اسلام به لزوم و ضرورت حضور زن در جامعه قائل است همچنان که زنان اسلام دارای جایگاه خاص اجتماعی تا مقام ولایت بر زنان و مردان برخوردارند، که از جمله این بانوان خانم فاطمه زهرا دختران گرامیشان؛ زینب کبرا و … تا فاطمه معصومه و…. از زنان برتر است که هر جا نام مردان نمونه میآید به زنان برتر معرفی می شوند؛ رسول خدا و امیر المومنین و فرزندانشان از ائمه معصومین به واسطه فاطمه زهرا معرفی میشوند: هم فاطمه و ابوها و بعلها و بنوها…. که البته سخن در این مفصل بسیار است و… بنابراین برای رسالت اجتماعی زن، حجاب تشریع شده تا زن بدون مزاحمت و بدون توجه به مسائل شخصی، شخصیت او رشد کند و به جایگاه برتر انسانیت و تکامل فردی و اجتماعی دست یابد.
2. هر انسان عاقلی قبول دارد اظهار نظر در مورد هر علم و حرفه و کاری باید از سوی متخصص آن فن ورشته باشد، در مسائل اسلام با آن همه وسعت و ابعاد مختلف نیز باید به نظر مراجع عظیم الشان که متخصصان و دین شناسان واقعی هستند مراجعه نمود.
3.. از نظر تخصص علم روانشناسی رنگ، رنگ مشکی در طرف مقابل نسبت به فردی که سیاه میپوشد هیبت ایجاد میکند. در واقع چادر مشکی باعث بالا رفتن هیبت زن در نظر مردان است به طوری که فرد برای چنین بانویی احساس هیبت میکند و برای زن حرمت و احترام و حریم بیشتر قائل می شود و به طور ناخودآگاه به خود اجازه ورود به حریم زن را نمی دهد…. و این مجمل را خود حدیث مفصل بدان!
🇮🇷مقام معظم رهبری در این مورد می فرماید:
«اظهار نظر در مسائل دینی واحکام شرعی بر کسانی که صاحب نظر نیستند جایز نیست و بر مومنین واجب است در تمام احکام دینی به مراجع بزرگوار تقلید و اسلام شناسان مورد وثوق و اعتماد مراجعه نمایند.»
3. از نظر اسلام شناسان و فقیهان:
♦️و اکنون قبل از بیان فتاوای فقهاءعالیقدر به چند روایت توجه نمایید:
1)امام صادق(ع) فرمودند: «پوشیدن لباس سیاه کراهت دارد مگر در سه چیز که عبارتند از:کفش،عمامه وکساء» (وسائل الشیعه،ج۳ ص۲۷۹)
👌کساء به لباس بزرگ مثل عباء وچادر و امثال آن گویند. نکته دیگر اینکه چه بسا دلیل عدم کراهت رنگ سیاه در این سه چیز باشد:
1. به خاطر مصلحتی من جمله افزودن وقار و سیادت در افراد می باشد. مثلا عمامه مشکی نشان از سیادت و بزرگی و وقار میکند لذا سادات روحانی مفتخر به عمامه مشکی هستند. در عرف جهانی نیز اگر رصد کنید رنگ مشکی در برخی پوشش ها به نشانه تشخص و بزرگی مستعمل میشود. مثلا نوع حاکمان سیاسی کت و شلوار و ماشین مشکی استفاده میکنند یا دیگر اینکه ورزشکاران رزمی در دوره های پیشرفت وارتقاء سطح، از کمربند مشکی استفاده میکنند. لذا رنگ مشکی در بسیاری پوشش ها از سروری کامل نسبت به رنگهای دیگر برخوردار است.
۲)شخصی از امام صادق(ع)درباره پوشیدن پیراهن وکلاه مشکی سوال کرد. آنحضرت در پاسخش فرمودند: «دلت را از گناه وآلودگی پاک نما وهر رنگی را خواستی بپوش» (وسائل الشیعه،ج۳،ص۲۸۰)
📍که البته این روایت👆 اشاره به عدم حرمت رنگی مشگی لباس دارد و از روایات دیگر کراهت پیراهن مشکی بدست می آید.
🔴نظر مراجع تقلید در مورد چادر مشکی
📍عده ای همراه با تبلیغات فرهنگی دشمن در روزنامه ها وسخنرانی هایشان میگویند: چادر مشکی برای بانوان مکروه است وباید پوشش جدید مانتو و کت و دامن با رنگ های متنوع جایگزین چادر مشکی شود.آیا چنین حرف و اقدامی صحیح است یا نه؟خواهشمند است نظر شریفتان را مرقوم فرمائید.
🔰مقام معظم رهبری:
این صحبت صحیح نیست و بهترین حجاب پوشیدن چادر است و چادر سیاه هم بی اشکال است.
🔰آیت الله العظمی فاضل لنکرانی:
چادر مشکی بهترین نوع حجاب است وپوشیدن لباس هائی که جلب توجه کند حرام است.
🔰آیت الله العظمی تبریزی:
زن باید بدن خود را – درغیر وجه وکفین – از نامحرم بپوشاند ولباسی که زینت حساب میشود باید آنراهم بپوشاند وباچادر بهتر می تواند بدن وزینت را بپوشاند وچادر سیاه مثل عبای سیاه کراهت ندارد.
🔰حضرت آیت الله مکارم شیرازی:
باتوجه به این که درحال حاضر رنگ مشکی برای حفظ پوشش زنان بهتر است کراهت آن ثابت نیست.
🔰حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی:
نظریه مذکور صحیح نیست ومفاسد بسیار دارد.متاسفانه در این زمان عده ای اصرار بر آشکار شدن مفاتن زن وخروج او از ستر وعفاف که حافظ شخصیت وارزش ومتانت اوست مع الاسف می خواهند این امر را اسلامی جلوه دهند درحالیکه بر خلاف اسلام است.
📍نکته ای که در آخر باید بدان توجه داشت این است که یکی از ملاکات پوشش حقیقی بانوان عدم تبرّج و جلوه گری آن نوع پوشش میباشد. فی المثل اینکه خانمی مانتوئی یا چادری بپوشد که به جذابیت شهوانی او افزوده و در برابر نامحرم او را بیشتر جلوه دهد این نوع پوشش جایز نیست و از دایره عفاف زن را خارج میکند. لذا هر پوششی که موجب تبرّج و زینت افزائی شهوانی زن شود در حقیقت نوعی برهنگی و عریان سازی زنان می باشد و اگر میبینید غربستان امروز به ظاهر عریان کامل نیست صرفا بخاطر این است که پوشش متبرّجانه، بیشتر باعث جذابیت شهوانی زنان میشود. که در روایت منقول، افرادی که این نوع پوشش را دارند، كَاسِيَاتٌ عَارِيَاتٌ(زنان پوشیدهی عریان) قلمداد شده اند. لذا نباید به پوشش و چادر برای زنان، به مثابه یک مد نگاه شود بلکه باید دیدی عفاف گونه به آن داشت و این شرط اساسی برای حجاب اصیل اسلامی میباشد.
#هفته_عفاف_و_حجاب